BRA utökar med fler utrikesdestinationer!

I vår utökar BRA sitt linjenät med hela fem nya utrikeslinjer! Flyg direkt från Stockholm Bromma till Oslo/Torp, Tallinn och Riga samt till Berlin från Göteborg och Malmö. Oslo/Torp-linjen är ett samarbete mellan BRA och Widerøe.

 

Så fungerar SAS koldioxidkompensation

SAS har en rad pågående initiativ som syftar till ett mer hållbart resande. Man satsar bland annat på nya flygplan, en övergång till biobränslen och ett omfattande program för koldioxidkompensation.

 

Övergång till biobränslen

SAS övergripande mål är att minska de samlade koldioxidutsläppen med 25 procent och använda en mängd biobränsle som motsvarar förbrukningen på alla SAS inrikesflygningar från år 2030.

 

Koldioxidkompensation

I april 2018 införde SAS gratis koldioxidkompensation på alla ungdomsbiljetter. I februari 2019 började SAS automatiskt att kompensera för alla koldioxidutsläpp som genereras av EuroBonus-medlemmar på SAS-flygningar. Alla koldioxidutsläpp som genereras av SAS-anställdas resor, både i arbetet och privat, kompenseras också

 

Givetvis erbjuder SAS alla resenärer möjlighet att beräkna mängden växthusgaser som släpps ut från deras flygresa med hjälp av en särskild kalkylator. Resenärerna kan också själva koldioxidkompensera när de reser eller skickar gods med SAS. Uppgifterna i kalkylatorn uppdateras kontinuerligt så att den alltid är anpassad till flygplansflottan och flygvägarna.

 

Så här fungerar det
De koldioxidutsläpp som en resenär genererar under en flygning kompenseras genom utsläppsminskningsmekanismer i noggrant utvalda projekt för förnybar energi. Bland annat finns projekt i Kina och Indien som går ut på att omvandla vindkraft till el i det globala elnätet. Det oberoende företaget Natural Capital Partners hjälper SAS att välja ut projekten och hantera investeringarna

 

PS!

Glöm ej att ni kan förbeställa frukost hos oss för SAS GO-biljetter om ni är ute och flyger före kl.09.00, pris 79 sek.