Visby Airport är en av de första flygplatserna i Norden att erbjuda denna helintegrerade bagageinlämning. Med den automatiska bagageinlämningen utan disk checkar resenären in hemma och får sitt boardingkort i telefonen, alternativt kan incheckningen göras via flygplatsens incheckningsautomater.

Denna satsning är en viktig del i utvecklingsarbetet med att modernisera Visby Airport inför framtidens behov. All utveckling sker i nära samarbete med flygbolag och andra partners på flygplatsen, allt för att reseupplevelsen ska bli så effektiv som möjlig, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport.

Koldioxidkompensering!

SAS arbetar kontinuerligt med att minska deras inverkan på miljön inte bara genom investeringar i nya flygplan som minskar utsläppen, teknologiska innovationer och smarta lösningar, men även genom koldioxidkompensering. De koldioxidkompenserar redan alla ungdomsbiljetter och från 1 februari koldioxidkompenserar de även alla EuroBonus-medlemmars SAS-resor.

Alla passagerare som flyger ekonomiklass med SAS inom Norden uppmanas att ta med egen frukost eller beställa den i förväg. SAS har nämligen slutat att sälja frukost på planet. De drar in frukosten för att minska matsvinnet då mat som förblir osåld måste kasseras.